Kategoriler
Gündem

Televizyonlarda “Ara Kazan” salgını başladı

Arayan çok ama kazanan yok
İnsanları aptal yerine koyuyorlar. Ben gündeme bile getirmek istemiyorum böyle adice işleri ama malesef mantar gibi türediğine göre bu işe para kaptıran çok insanımız var. Daha ilk çıktığı zamanlarda bir arkadaşım katılmış. Üzgünüz ilk arayan olamadınız diye elemişler. Tamam demiş başlamış beklemeye. Süre geçmiş, geçmiş en sonunda sunucu “kimse aramadı niye aramıyorsunuz” tarzında bir şey ile yeni yarışmaya geçmiş. Adam kimsenin katılmadığı yerde nasıl birinci olamadım anlamıyorum diyordu. Şu son ödül sorularının cevaplanması mümkün değil. 45 saniyede soruları ancak okuyorlar. Şimdi tahminim bu süreleri uzatırlar, soruları biraz daha kolaylaştırırlar, birkaç kişiye ödül kazandırırlar ve devam ederler. Bir de bu tür yarışmalarda kanal içinden birinin arayıp ödül ona verilmesi de mümkün. Akşam geç saatlerde can sıkıntısı ile bu yarışmalara musallat olan pek çok insan olması da çok olası. Yine olan saf halka oluyor.


videonun konu ile alakası yok sonradan eklenti komik olsun diye.

Televizyonlarda son zamanlarda “Ara kazan” salgını başladı. Elmax, FB TV, BJK TV, Dream TV, History ve MMC’de bol miktarda var bu “Ara kazan” yarışmalarından. Bu programlarda ikramiyeler 50 – 100 TL’den başlıyor 10 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Ama o paraları kazanabilmek öyle kolay değil.

24 kontörü gözden çıkarıp verilen süre içerisinde 757 ile başlayan hattı arayanlardan sorulara en hızlı yanıt veren yarışmaya katılmaya hak kazanıyor. Diğerlerinin kontörleri ise şirketin kumbarasında kalıyor. Bir kişinin bir ay içerisinde 3 kereden fazla da ödül kazanamıyor.

Gündüz 11.00 – 13.00, gece ise 23.00 – 02.00 saatleri arasında “Kazansana” adlı yarışmayı ekrana getiren MMC’den Sibel Aktaş’ın verdiği bilgiler ilginç.

Aktaş, MMC’nin yarışmalarına üç saat içinde asgari gelen telefonun 3-4 bin olduğunu söyledi.

Peki iki ayda arayan binlerce insan arasından hiç büyük ödül olan 10 bin TL’ye ulaşan var mı?

Hayır.

En fazla alabildikleri para 150 TL. Onların sayısı da 25 – 30 civarında.

Elmax TV’de hafta içi 21.00 22.00, 00.00 01.30 saatleri arasında seyircilere “Arayın, bilin, kazanın” diye gaza getiren Tuğçe Akın, “Bizde büyük ödül 3 bin TL. 40 saniyede 6 sorudan 5’ine cevap veren bu parayı alacak ama 1.5 aydır bunu başaran olmadı” dedi.

FB TV ile ortak yayın yapan Dream TV, BJK TV, History ve Tatlıses TV’de de durum farklı değil. Sözün özü arayan çok ama büyük ödüllere ulaşan şimdilik yok.