Kategoriler
Tech

YouTube 1080p Premium çözünürlük

Youtube Premium’da yeni oynatma seçeneği, mobil kullanıcılar için daha yüksek bit hızı sunacak.

Youtube Premium sahibi olanlar için Youtube videolarında standart çözünürlüklerin yanında “1080p Premium” adında yeni bir çözünürlük/oynatma seçeneği sunulacak.

1080p Premium seçeneğinin standart 1080p ile çözünürlük olarak bir fark yok ancak kare hızlarında(bitrate) özelleştirme seçeneği olacak, özellik henüz test aşamasında.

1080p Premium
1080p Premium

Görünüşe göre Youtube, ücretli aboneler için platforma yeni yetenekler kazandırmayı planlıyor. Bu bağlamda yeni keşfedilen “1080p Premium” oynatma seçeneği, fotoğrafta da görülebildiği gibi 1080p’nin hemen üzerine konumlandırılacak. Böylece aynı video içeriği, ücretsiz kullanıcılar için standart 1080p’de, Premium kullanıcıları içinse daha yüksek bit hızı sunan 1080p Premium’da oynatılacak diyebiliriz.

Ayrıca Premium aboneleri için daha farklı ayrıcalıklar planlandığı da belirtilmekte, “kuyruğa ekle” özelliğini test eden Youtube, “1080p Premium” seçeneği için 120 FPS gibi farklı kare hızlarına da destek sunabilir.

Youtube Premium Türkiye için fiyat performans ürünü, hem reklamlardan kurtuluyorsunuz hem de birçok ek özelliklere sahip oluyorsunuz örneğin mobil cihazlarda Spotify gibi bir müzik uygulamasına(Youtube Music) sahip oluyorsunuz, sınırsız müzik dinleme imkanına kavuşuyorsunuz. Açıkçası birkaç yıldır Youtube Premium üyesiyim ve Amazon Prime’dan sonra Türkiye için en avantajlı dijital aboneliğim olduğunu söyleyebilirim. Youtube Premium abonelik ücretleri uzun süredir zamlanmadı ve eğer imkanınız varsa bence benim de yaptığım gibi Youtube Premium aboneliğinizi uzatabilirsiniz, ben şu anki ucuz fiyattan 1 yıl uzattım ve kafam rahat.

Kaynak: blog.youtube