Kategoriler
Hayattan

Açık Lise sınavlarındaki okul seçimi öğrencileri taksici yaptı

Bugün kız kardeşimi Açık Öğretim Lisesi sınavına götürdüm. Ve yine gördüm ki “okumaya çalışmak” okumaktan zor, bir eziyet sen eğer normal sıradan bir vatandaş isen.

Acikogretim

Eziyet tamamen uygulamadan kaynaklanıyor yoksa sınavda ve sistemde öyle saçma sapan bir şey yok, uygulamaya bakarsak ne hikmetse, bunu uygulayan yöneticilerin kafası nasıl bir kafaysa sınva girecek öğrencileri her sınavda farklı bir okul, her sınavda hayatında hiç gitmediği bir semt, hayatında adını bile duymadığı bir okula gönderiyorlar. Böylece öğrencinin asıl sınavı okulu bulmak oluyor, şansı varsa ve okulu bulduysa (bu arada işten güçten vakit, vs.) sınava giriyor ve öğrencinin kafa Google Maps, coğrafyadan başka bir şeye basmıyor sabah sabah.

Duyumlarıma göre Açık Lise sınavlarına 4 yıl giren kişiler sonunda tüm İstanbul semtlerini öğrendiği için taksici olmaya karar veriyormuş, Bakan bu konuda sorulan bir soruya -evet, biz sektörde ki şoför açığını bu şekilde kapatmak ve işsizlik oranını azaltmak için bu tür uygulamaları yapıyoruz, dedi. (dikkat bu paragraf ağır Zaytung içerir, çocukların ulaşamayacağı yerde okuyun)

Ey bu işleri yöneten, düşünen güzel abim; şu uygulamaya bir son verseniz insanları sokak sokak gezdirip okul aramak zorunda bırakmasanız da şu insanlar insan gibi okulunu okusa adam olsa, güzel olmaz mı?

Umuyorum birkaç yıla bu tür geri uygulamalar, diğer alanlarda ki benzer saçma uygulamalar gibi tarih olacak. Allah başımızdakilere sağlık versin.

www.aol.meb.gov.tr

Herkese başarılar dilerim.

Esenler Dörtyol’da ki şu alt geçidi yapan, emeği geçen herkese binlerce teşekkür.

Otagar ile Hal arasındaki o Hal yolu köprüsünü aradan çok yıl geçmiş olsa bile sonunda genişletmeyi akıl eden sen insanoğlu, sana oy yetmez elini öpmek gerek.

Yiğit Bulut ölmedi kalbimizde yaşıyor 🙂 Abi DNR’dan aldığın o dergileri okuduktan sonra ne yapıyorsun, eğer işine yaramıyorsa sevabına bana gönder gözünü seviyim.