Muzlu Pasta Tarifi

Gecenin bu saatinde canım yine muzlu pasta istedi.. yapmaya gitmeden önce sizi özendirmişimdir düşüncesiyle tarifini veriyorum. gerçi sözüm vardı pasta yapıcaktım hepimiz yiyecektik ama 😛 artık kusura bakmayın iş başa düştü arkadaşlar kendiniz yapıcaksınız.

malzemeler:

  1. kek malzemeleri:
    • 4 yemek kaşığı toz şeker
    • 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda)
    • 4 yemek kaşığı un
    • 1 paket kabartma tozu
  2. krema malzemeleri:
    • 1 litre süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
    • 2 yumurta
    • kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao
    • 1,5-2 muz
    • hindistan cevizi
    • isterseniz dövülmüş ceviz

kekin hazırlanması:

1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.

2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)

kremanın hazırlanması:

1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)

2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.

3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun.

Konuk Yazar tarafından yayınlandı

Wolkanca sitesine Konuk Yazar olan, dışarıdan kendi yazılarını ekleyen bir kişi.

“Muzlu Pasta Tarifi” için 18 yanıt

  1. bu pasta hiçte güzel değil tam 3 kere yaptım ama irenç oldu siz bu işten anlamıyor sunuz heralde geri zekalılar salak şeyler gidin anla dığınız işleri yapın salaklar ordusu

  2. tarifi denemedim ama insan okuyunca nekadar düzenli ve anlaşılır bir tarif olduğunu algılayabiliyor. aynı tarifi harfi harfine portakalağacıda vermiş demekki denenmiş ve testedilmiş orada çok beğenildiği yazıyor.en kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim annemin tarifine çok yakın sadece yumurtaların sarısı ayrı akı ayrı kısmı değişik bakalım nasıl olacak.hepimize kolay gelsin denenmemiş ve değişik tarifleri görmek dileğiyle sevgiler…. 😉

  3. daha yapmadimm ama cokk güzeldir tarifine göreeee baska tariflerde yazinnn 🙂

  4. tarifi dün denedim ve cok lezzetli oldu. 5 cayina arkadaslara götürecektim ama esim o kadar begendi ki izin vermedi. artik baska birsey götürürüm.

  5. verdiğiniz muzlu pasta tarifi çok güzel kolay yapiliyor gfazla zaman almikyormçok pratik ve kolay tarif başka yeni tariflerde bekliyorum teşekkürler

  6. mukemmel oluyor ağzınıza sağlık tarıf cok kolay ve lezzetlı yenı tarıflerde goruruz umarım hoşçakalın

  7. tamamiyle alıntı bir tarif.başkasının tarifini kendinize mal etmeniz hiç hoş deil.bir de kendiniz yapmışşınız gibi insanlara anlatmanız da.biraz yaratıcı olalım lütfen fikir ve emek hırsız olmayalım.

  8. ben pastayı hazırladım çok güzel olduki doyamadım tarifi yazdığınız için size çok teşekkür ederim herşeyin tarifini yazmaya devam edin……………….

  9. ya ben pasta hiç beğenmedi çok kötüydi bnim pastalar daha güsel oluyor msn adres weriom erkekler için (masum_kiz{.}hotmail.com)

  10. bu pastayı deneyecegim ama kötü oluyor dediler napsam boş yere gitmesin diye düşünüyorum birde salak malak niye diyosun

  11. ben yaptım şu an buzlukta dondurduktan sonra yıyeceyız inş güzel olmuştur

  12. tarifi yeni aldım yapacagım umarım emegime deger
    bu arada paylaştıgınız için teşekkürler

Yorumlar kapatıldı.