Kategoriler
Tech

Google Chrome gizlilik ihlalinden cezalandırıldı Google, ABD’de, kullanıcılar “gizli modda” gezinirken bile onları takip ederek mahremiyetini ihlal ettiğini, açılan bir davayı çözüme kavuşturmak için anlaşmayı kabul etti, 5 milyar dolar tazminat ödeyecek.

Google, ABD’de açılan kullanıcılarının gizliliğinin ihlali davasında 5 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti, nedeni de tarayıcısındaki gizli sekme veya gizli pencere olarak adlandırılan gizli modda(gizli sekme/gizli pencere/incognito window) internette gezen kullanıcıların hiç gizli mod kullanmıyormuşçasına verilerini toplamaya devam etmesi.

Kategoriler
Tech

Kendi VPN’inizi yapın Sıradan teknoloji kullanıcıları olarak, gizliliğinizi korumak adına yapacağınız ücretsiz, farklı ve daha iyi şeyler var.

Büyük şirketlerle veya büyük şirketlerde çalışanların iyi bildiği bir şey özel VPN’ler. (Virtual Private Network, VPN) yani Sanal Özel Ağlar internet ağ trafiğinin uzaktaki bir cihazdan uzaktan erişim marifetiyle internete veya başka cihazlara fiziksel olarak erişirmiş gibi erişmesi yöntemi, bu sistem demokrasin olmadığı ülkelerdeki son kullanıcıların iktidar tarafından yasaklanmış olan web sitelerine erişmek için sık kullanılmaktadır çünkü VPN’in kurulduğu ağ ülke sınırları dışında da olabilir ve diğer ülkelerin kısıtlamalarından etkilenmez.

Kategoriler
Genel

Twitter sosyal gizlilik paketi ve safety modu Twitter Gizlilik Modu ismi ile sosyal gizlilik paketi içerisinde yeni ve kapsamlı birkaç gizlilik seçeneği sunulacak.

Henüz tam ve tüm detayları belli olmasa da Twitter’ın gizlilik seçenekleri ve güvenlik ayarları genişliyor. Haber: Twitter Plans New Privacy Tools to Get More People Tweeting.

Kategoriler
Tech

WhatsApp’ın yeni gizlilik koşulları – Ocak 2021 WhatsApp’ı cihazınızdan kaldırmak çözüm değil, mantıklı da değil. - Güncelleme var!

WhatsApp bu yılın başında yeni gizlilik ve hizmet sözleşmelerini yayınladı, uygulamayı kullanmaya devam edebilmek için Avrupa Ekonomik Alanı içerisinde yer alan ülkeler(Avrupa Birliği’nin yirmi yedi üyesi ile Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi dört ülke) hariç diğer ülkelerde zorunlu olarak kabul edilmesi gerekiyor.

Kategoriler
Tech

Tarayıcıların gizli modu gerçekten gizli mi? Web sitlerini gezinmek için kullandığımız web tarayıcılarının "gizli pencere" özelliği aslında o kadar da gizli değil.

Gizli pencere veya gizli sekme, tarayıcıların gizli modunu kullanmak asla sizi gizli yapmıyor. Tüm popüler tarayıcıların ister Chorem olsun ister Firefox veya Safari, tümünün gizli modu aslında anonim değil ve yaptıkları sadece size özel önbellekte kayıtlı çerezleri kullanmadan web sitelerini açmaktan ibaret.

Kategoriler
Genel

Covid-19: home-office siber güvenlik rehberi Home-office çalışanlar için siber güvenlik rehberi.

Dijitale geçişin katalizörlerinden biri haline gelen Covid-19 sebebiyle birçok kişi home-office (evden) çalışmaya başladı. Home-office çalışmaya geçilmesiyle kimileri şirket bilgisayarını evlere götürdü, kimileri kişisel bilgisayarlarıyla çalışmaya başladı. Birebir gerçekleştirilen her görüşme dijital olarak yazılı veya sözlü gerçekleştirilmeye başladı. Dijitalde iletişim artması internet üzerindeki veri trafiğinin artmasına sebep olurken güvenlik açıkları ortaya çıkmaya başladı.

Kategoriler
Genel

Gizliliğe önem veren Google alternatifleri Bir değişiklik yapmaya hazırsanız, bu gizliliğe önem veren arama motorlarından birkaçını deneyin ve beğendiğiniz biri ile devam edin.

Google Arama, en çok kullanulan arama motorları arasında dünyada 1. sırada ve Youtube’da 2. sırada. İnternette gizliliğinizi sağlamak isterseniz Google, Bing, Yandex değil aşağıda vereceğim farklı gizliliğe önem veren arama motorlarını kullanabilirsiniz. Bu arama motorları da aslında bakılırsa Google’ın altyapısını kullanmakta, farkları bilgi toplamamaları.

Kategoriler
Tech

Verilerinizi güvende tutmak için 7 öneri Verilerinize değer veriyorsanız size onları güvende tutmak için 7 önerim var.

Merhabalar! Verilerinizi güvende tutmak ve daha güvenli hale getirmenin birkaç yolunu paylaşmak isterim.

Kategoriler
Kodlama

En iyi PHP gizleyicileri Burada, kaynak kodlarınızı korumak için her zaman kullanabileceğiniz en iyi 8 PHP Gizleyicilerini/PHP Obfuscators uygulamalarını paylaştım.

Bu günlerde entelektüel hırsızlık çok yaygın, insanlar hak sahiplerinin izni olmadan kodları ve fikirleri kullanmıyorlar. Bir PHP Obfuscator ile insanların PHP kod betiğinin içeriğini anlamamasını sağlamak için kaynak kodunu karıştırma/gizleme işini yapar.

Kategoriler
Genel

Google’ın hakkınızda topladığı verileri silmek İnternette yaptığınız her şeyi kayıt altında tutan, aradıklarınızı, tıkladığınız, girdiğiniz her web sitesini, izlediklerinizi ve konumunuzu bilen biri var, Google.

Google birçok şekilde internetteki hareketlerinizi kaydediyor, neyi araştırdığınız, neyle ilgilendiğinizi ve hangi web sitelerini ziyaret ettiğiniz gibi.

Kategoriler
Genel

Instagram Stroryleri Gizli İzlemek ve İndirmek Instagram Hikayelerini Gizli İzlemeyi Sağlayan Girişim: Stories Watch. Instagram dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor. Instagram açıkladığı 2019 raporunda Türkiye 34 milyon kullanıcı ile dikkat çekiyor. Instagram’daki bu kullanıcı sayısıyla ülkemiz dünyada en fazla Instagram kullanıcısına sahip 6. ülke. Platforma sürekli yeni özellikler ekleyen Instagram kullanıcıların daha fazla zaman geçirmeleri için fırsat sunuyor.

Instagram’da kişilerin hikayelerine(Story) baktığınız zaman kişiler sizin Instagram hikayesine baktığınızı görmekte. Instagram’da bir kişinin hikayesini gizli izlemenin yolları var bunlardan bir tanesi Stories Watch www.storieswatch.com

Stories Watch aynı zamanda Instagram hikayelerini indirmek için de kullanılabilir.